БългарскиУчители

РАНДА КАМЕЛ:

Ранда Камел е египетска звезда, която се занимава с танци през целия си живот. Тя започва своята кариера с Реда Труп, като има огромно желание да се занимава и с Ориентал.

 

Ранда прекарва цялото си време, за да усъвършенства уменията си и посвещава всеки свободен момент, за да разпространи ориенталския танц по целия свят. Пътувайки почти всяка седмица в различна част на света, Ранда се счита за най-търсеният инструктор по ориенталски танци в момента. Същевременно все повече и повече студенти се опитват да слеят собствените си движения с нейната уникална интерпретация, за да се получи една интересна симбиоза.

 

Нейният ударен микс от динамични движения, силна техника, драма и неподправената страст оставят всяка една публика очарована. Нейният типичен стил е мощен, харизматичен и същевременно чувствен. Местата за нейните семинари винаги се разпродават.

 

Ранда има своя група, с която е работила в продължение на 20 години. Тя е мастър инструктор на всеки един египетски стил. Независимо дали ще преподава кабаре, балади, саиди или друг египетски стил, студентите със сигурност ще получат наистина ценните знания, които търсят.

 

ТИТО СЕЙФ:

Тито Сейф започва танцовата си кариера като фолклорен танцьор в Египет. През последните 20 години с неговата огромна страст стилът му се развива все повече и повече. Той е виртуоз както в ориенталските, така и във фолклорните стилове на танца.

 

Тито е известен с харизматичното си присъствие, той предлага много сензационни танцови "трикове", които студентите от всички нива на ориенталския танц могат да научат. В миналото, преди да започне да пътува всяка седмица, Тито има своя група в Египет "Тито Шоу", с която се изявява редовно.

 

С изключително силно сценично присъствие и талант Тито хипнотизира както танцьорите, така и тези, които не танцуват. Въпреки, че Тито е преподавал за повече от десетилетие, пътувал е по целия свят и е споделял знанията си, той все още е най-търсеният мъж танцьор, изпълняващ ориенталски танци.

 

МОХАМЕД КАЗАФИ

Мохамед Казафи е част от световноизвестната египетска Reda Troupe 17 години. След първоначално обучение с неиния основател Махмуд Реда и легендарната танцьорка Фарида Фахми, той продължава да се изявява с трупата в десетки страни по света.

В момента той е един от най-известните египетски учители и танцьори, пътувайки в най-различни точки на света.

Той е основател на Kazafy Troupe в Аржентина, Япония, Аликанте, Германия, Гърция, Чехия, Перу, Кипър, Италия и Франция.

 

ПРИНЦ КАЯМЕР

Принц Каямер е роден и израснал в Солун, но любовта му към египетския танц го отвежда в Кайро, където интензивно изучава ориенталски танци и египетски фолклор с най-големите майстори, трупайки 400 часа тренировки и репетиции.
Той започва да танцува професионално през 2003 г. От 2004 г. работи и като преподавател и хореограф в много танцови училища в Гърция, танцува на спектакли в най-престижните арабски ресторанти, сватби, хотели и казина из цяла Гърция. Бил е член на мъжката танцова група Sultans of Raqs, с които пътува и дава уоркшопи из цяла Европа от 2007 до 2009 г. От 2007 стартира и неговата интернационална кариера и започва да получава множество покани да обучава, журира и да танцува на различни танцови и културни събития по света.

Обучавал е професионални танцьори в Гърция и по света. Негови хореографии са спечелили над 20 златни медала в различни международни състезания.

Заедно с Елена Дахабея организира първия фестивал за ориенталски танци в Гърция ORIENTAL PASSION, който се провежда от 2008 г. насам.

Забележителен с  техника и много силно и емоционално танцово присъствие, Принц Каямер е един от най-търсените танцьори и инструктори в съвременния свят на ориенталските танци.

 

КРИСТИНА ДЕРКАЧ

Кристина Деркач е ръководител на танцово училище "Амал" в Киев, Украйна. Тя е хореограф, танцьор в категория суперзвезда, съдия и учител.


Кристина е организатор и директор на международния фестивал в Киев "Ал Хайат".

Тя е бронзов медалист за короната на Ранда Камел в Кайро 2014, Сребърен медалист на фестивала "Найл Груп" в Кайро 2014, победител на Международния фестивал "Ориент Адиктс" 2014 в Полша,
бронзов медалист на международния фестивал "Египто ен Барселона" 2015 с Ранда Камел и златен медалист на AHWF в Корея!

 

ЕЛЕНА ИСКАНДЕРОВА

Елена Искандрова е професионален изпълнител на ориенталски, фолклорен и шоу-белиданс стилове, както и европейски шампион в класически Ориентал за Международната танцова организация IDO.

Тя има собствен уникален стил, персонална харизма и естествена емоционалност в танца. Елена започва да се занимава с Ориенталски танци на 9-годишна възраст.


Тя е хореограф и инструктор на едно от най-силните училища по ориенталски танци в Русия. Нейните ученици са световни и европейски шампиони. Училището й "Искандерани" има клонове в цяла Русия.


Към момента Елена е учителка на едни от най-големите фестивали по цял свят като "Ахлан уа Сахлан" в Египет, "Ейлат" в Израел, "Кайро Мираж" в Русия и много други.

 

УАРДА:

Уарда е изпълнител, инструктор и хореограф по ориенталски танци, както и организатор на събития, свързани с арабското изкуство. Псевдонимът й е даден от египетски учители в Кайро.

Тя се влюбва в Близкия Изток още като дете, когато отива в арабски клас в училище и започва да изучава езика. В момента Уарда е арабоговорящa и пътува до различни арабски страни всяка година.

Арабските танци, музика, език и култура са неизменна част от живота на Уарда. Танцува с цялото си сърце и обръща значително внимание на смисъла на музиката, която подбира. За нея танцът идва от душата и е изписан на всички части от тялото. Тя има уникално сценично присъствие и драма, съчетани с типична египетска техника и силни движения на бедрата. Дори и публиката да не знае превода на думите, тя лесно би разбрала смисъла им, гледайки изпълнението на Уарда.

През 2016 г. Уарда бе част от Казафи Труп Гърция по покана на Мохамед Казафи. През същата година Уарда започва да бъде канена на различни фестивали в чужбина като специален гост-изпълнител и съдия.

Ако искате да научите хореография на типична емоционална песен, както и да узнаете ключови думи на арабски език и жестовете, които отговарят на тях, семинарът й е подходящо място за целта.

 

НАДЯ СТОЙКОВА:

Надя е професионален танцьор и хореограф, както и директор на Stars Dance Center в Пловдив.

Творческият й път на Nadia започва с Беларуската държавна хореографска школа в Болшой театър в Беларус. След 5 години сериозно обучение по класически балет, тя открива света на фолклорните танци. Започва да се обучава в Минския колеж по изкуства, който Надя завършва с отличие и е поканена да работи в най-престижния и известен академичен фолклорен танцов ансамбъл на Беларус - "Haroshki".

През 1997 г. Надя е поканена да участва във формацията на шест мюзикъла за 5-звезден хотел в Турция. Връщайки се у дома, тя решава да създаде шоу-балет, да стане хореограф, дизайнер на костюми и продуцент. Белиденсът в става неизменна част в изпълненията й.

След 3 години успешна работа в ресторанти в Минск, както и турнета в Тайван и България, Надя се мести да живее в България за постоянно. Успоредно с грижата за семейството и двете й деца, тя завършва магистърска степен по "Балетна педагогика и режисура" в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство Пловдив. През 2010 г. тя открива своя танцов център, където днес преподава класически балет, ориенталски танци, модерни танци, фолклорни танци, улични танци на над сто деца и възрастни. Продължавайки да се усъвършенства, Надя участва в много международни фестивали по ориенталски танци, в които участват най-големите експерти в областта. Като учител и съдия тя споделя своите уъркшопи и знания в големите градове в България и чужбина. Освен ориенталски танци, тя продължава да изучава съвременни танци, джаз балет, салса, боливудски и хип-хоп танци. Надя е многократна победителка на българските танцови фестивали и конгреси, както в категорията на соло, така и в груповите категории. Детските й групи по класически балет и съвременни танци са многобройни победители в конкурси в България, Сърбия, Унгария и Румъния в различни категории, където екипът на Надя печели различни награди.

"Танцьорът трябва да се осъвършенства и учи през целия си живот, без да се спира в един стил. За да изразим вътрешните си емоциите, е необходимо да познаваме тялото перфектно, тъй като това е много важна и
отговорна професия! Ние учим децата, че движението е живот", споделя тя.